Stolta Magar

Vården för IBD-patienter ser väldigt olika ut, beroende på var i landet man bor. Många som lever med IBD känner att de snarare blir sedda som en sjuk tarm än som den person de är. Som ung har man mängder av dagliga utmaningar att tampas med som det är – tänk då att dessutom leva med en kronisk tarmsjukdom. En bajs-sjukdom som det kan vara jobbigt att prata om, såväl med vårdpersonal som med familj och vänner.

Bemötandet från vårdgivaren är avgörande för hur väl du hanterar din diagnos. Vi i Stolta Magar vet hur viktigt det är att känna trygghet hos sin vårdgivare. För utan den tryggheten blir det svårt att stå stadigt med sjukdomen – både under skov och när magen håller sig lugnare.

VR doktorn är ett samverkansprojekt både för dig som lever med sjukdomen och för vården. Vi hoppas att du som lever med IBD får stöd och kraft att ställa större krav på vården så att läkarbesöket blir som du vill. Och vi hoppas att din vårdgivare både ser filmen och reflekterar över sitt eget agerande i mötet med dig som patient. Filmen visar på ett tydligt sätt de delar som många patienter anser vara viktigast i vårdmötet och förhoppningen är att göra skillnad och bidra till en mer magvänlig värld.

Så här spelar du upp filmerna:

Filmerna är gjorda i 360°-format vilket innebär att du antingen kan titta på dem som vilken film som helst eller med VR-glasögon. Vill du titta på dem i VR-glasögon med din mobil måste du ha YouTube appen installerad. Klicka på den lilla glasögonikonen i filmspelaren.

Tillsammans är vi starka!

Tillsammans med dig vill vi göra världen lite mer magvänlig. Och kom ihåg; du är inte ensam!

Kontakta oss här!

Epost: kontakt@stoltamagar.se