Unga Reumatiker

Reumatisk sjukdom ska aldrig vara något som hindrar någon från att leva sitt liv fullt ut. Men för att det ska bli verklighet behöver det ske förändringar – i vården, i skolan, i arbetslivet och i samhället. Alla måste få rätt förutsättningar och möjligheter för att kunna förverkliga sina drömmar. Tillsammans behöver vi arbeta för att skifta fokus och hitta lösningar för att alla unga reumatiker ska känna livsglädje.

Genom VR doktorn vill vi stärka och förbereda dig inför vårdbesöket och visa en konkret metod för att inspirera och låta patientens livsglädje och drömmar styra riktningen för planeringen av vård och behandling, så att du får den vård du har rätt till.

VR doktorn är ett samverkansprojekt både för dig som lever med reumatism och för vården. Vi hoppas att du som lever med sjukdomen får stöd och kraft att ställa större krav på vården så att läkarbesöket blir som du vill. Och vi hoppas att din vårdgivare både ser filmen och reflekterar över sitt eget agerande i mötet med dig som patient. Filmen visar på ett tydligt sätt de delar som många patienter anser vara viktigast i vårdmötet och förhoppningen är att göra skillnad och bidra till en bättre värld för reumatiker.

Så här spelar du upp filmerna:

Filmerna är gjorda i 360°-format vilket innebär att du antingen kan titta på dem som vilken film som helst eller med VR-glasögon. Vill du titta på dem i VR-glasögon med din mobil måste du ha YouTube appen installerad. Klicka på den lilla glasögonikonen i filmspelaren.

Vår vision

Alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar.

Kontakta oss här!

Epost: kansliet@ungareumatiker.se